Jug & Maryna

Salsa LA

Jug, alias Lékip 10, is reeds van kindsaf aan geïnspireerd door dans en muziek. Hij doorzwom de verschillende dansstijlen: Afrikaanse Dans, Hiphop, House, Latin Dance,… Tijdens zijn opleiding en werk als jurist liet de dansmicrobe hem niet los. Hij werd grootgebracht in het lesgeven door de salsapioneer in België, the one and only Mike O’, alias Lékip 9 (O'dance events; www.odanceevents.com)! Hij genoot verder (inter)nationale dansopleidingen bij masters zoals Eddy Torres, Franky Martinez, Adolfo Indocea,… Hij schoolt zich nog steeds regelmatig bij via binnen- en buitenlandse salsacongressen. Jug danste meerdere jaren mee in het showteam van Mike O'. Hij creëerde eigen dansshows en richtte een authentiek Lékipdance student showteam ‘Lékipmoves’ op.

Jug startte ruim 10 jaar geleden zijn danslessen in Gent. Als leraar en choreograaf leidt hij eenieder met evenveel enthousiasme, humor en passie door de wereld van Latin Dance. Zijn stijl is een kruisbestuiving van door hem beoefende dansstijlen en zijn eigen muzikale interpretatie. Zijn zeer persoonlijke aanpak, zijn techniek, zijn pedagogische skills en zijn humor vormen de ‘Jug-touch’ die Lékipdance maakt tot één van de leukste Afro-Latin dansscholen in Gent en Brugge.

Als artistiek directeur van Domingo Latino (La Tentation) te Brussel en van ons alom gekend 10DANCEfestival laat Jug zijn wereldwijde dansconnecties, zijn passie voor dans en zijn Lékipfilosofie samenvloeien tot een uniek en onmisbaar gebeuren.

"Dance is the hidden language of the soul!"

Maryna danste al voor ze kon stappen. Vanaf haar prille jeugd volgde ze in Oekraïne zoveel mogelijk danslessen: Moderne Dans, Jazz, Volksdans, Ballroom en natuurlijk de Latijns-Amerikaanse dansstijlen. Naast haar liefde voor dansen, is ze een grote fan van Bikram yoga. 

De danspassie heeft haar nooit verlaten en vrij snel na haar aankomst in België, in 2010, begon ze salsa te dansen bij Lékipdance. Salsa werd een gezonde obsessie en ze werd één  van de vaste assistentes van het Salsa LA team. Maryna is ook één van de vaste waarden voor de ladies styling en gelooft dat er geen grenzen zijn aan creativiteit in zelfexpressie.

“Dans is een taal die we allemaal spreken… En wat prachtig is: we begrijpen elkaar, onmiddellijk!”

Danslessen Salsa LA van Jug & Maryna kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.