Alain

Bachata Men Styling/Footwork

Alain zijn dansverhaal begint in 2010 toen hij zijn allereerste Salsa stappen zette in de stad waarin hij opgroeide, namelijk Roeselare. Na enkele jaren Salsa te volgen in Roeselare, is hij in Gent Salsa beginnen volgen bij David Maes om zijn niveau tot een hoger niveau nog te tillen. Tegelijk heeft hij ook Salsa On 2 (ook gekend als New York Salsa) leren dansen om zichzelf nog verder uit te dagen.

Doorheen die periode had hij kennis gemaakt met Bachata Dominicana, maar het is pas in 2016 dat hij Bachata Sensual heeft leren kennen bij Pieter. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en wilde hij ook hier meer van leren. Pieter, Didier en Riemert zijn dansleraren die hem heel erg geïnspireerd hebben om Bachata Sensual aan te leren en te leren begrijpen. Zij hebben hem geholpen om zijn huidig niveau bereiken.

Wat in 2010 begon als een interesse, werd heel snel een liefde en is uiteindelijk een grote passie en een groot deel van zijn leven geworden.

“Het is door mijn passie voor dans dat ik nu een nieuw hoofdstuk wil beginnen door zelf de kennis en de liefde voor Bachata over te brengen naar anderen en hen ook gepassioneerd te krijgen voor deze geweldige dansstijl.”