Edel

Edel & Niki

Cuban Salsa

Edel heeft zijn liefde voor dans op 13-jarige leeftijd ontdekt. Toen hij 15 was, heeft hij een training in Cubaanse Afrodans gevolgd in de Ikache dansschool te Santiago de Cuba. Na 5 jaar academische training, heeft hij het dansgezelschap Ballet Folklorico de Oriente vervoegd. Tegelijk werkte hij als professionele danser in verschillende muzikale projecten, waaronder ook in Cabaret. Dit onder andere om een zo ruim mogelijk ervaring op te doen.

Doorheen de jaren heeft hij als dansleraar Cubaanse Salsa (met een Afro touch) lesgegeven in Cuba, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, …

Hij wilt vooral heel graag zijn oude, rijke en gevarieerde cultuur van dans en muziek verspreiden.

“Dance is essential to life, health and wellbeing!”

Niki probeerde als tiener veel dansstijlen, waarvan je er nog steeds veel invloeden in haar dans kunt vinden. Ze danste Clipdance, Flamenco, Oosterse dans (Buikdans), Contactimprovisatie, Ritmische gymnastiek en Braziliaanse Zouk.

Maar Niki's Salsa-verhaal begon veel eerder. Haar ouders namen haar als kind soms mee naar hun salsalessen. Na het overlijden van haar vader is Niki zelf op veertienjarige leeftijd begonnen met het volgen van salsalessen, met haar moeder als danspartner. Sindsdien is Salsa een onmisbaar element in haar leven.

Haar grote liefde ligt op vandaag dan ook bij Hedendaagse dans, Ashtanga Yoga en Salsa.

“Dance, dance otherwise we are lost.”

Danslessen Cuban Salsa van Edel & Niki kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.