Edel & Nathalie

Cuban Salsa

Edel heeft zijn liefde voor dans op 13-jarige leeftijd ontdekt. Toen hij 15 was, heeft hij een training in Cubaanse Afrodans gevolgd in de Ikache dansschool te Santiago de Cuba. Na 5 jaar academische training, heeft hij het dansgezelschap Ballet Folklorico de Oriente vervoegd. Tegelijk werkte hij als professionele danser in verschillende muzikale projecten, waaronder ook in Cabaret. Dit onder andere om een zo ruim mogelijk ervaring op te doen.

Doorheen de jaren heeft hij als dansleraar Cubaanse Salsa (met een Afro touch) lesgegeven in Cuba, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, …

Hij wilt vooral heel graag zijn oude, rijke en gevarieerde cultuur van dans en muziek verspreiden.

“Dance is essential to life, health and wellbeing!”

Nathalie is al van jongs af aan gefascineerd door Latijnse Dans omdat het er steeds heel sierlijk uitzag en de muziek haar meteen een vakantiegevoel gaf.

In september 2016 vroeg een vriendin haar mee naar de opendeurdag van Lékipdance in Melle. Daar werd ze meteen verliefd op de Bachata die toen door Pieter gegeven werd. Nadien is ze lessen blijven volgen bij Pieter en Marieke in Melle en begon ze ook naar party's en festivals te gaan. Tussendoor leerde ze ook Cubaanse Salsa.

Toen Lékip verhuisde naar Doxtudio, verhuisde ze mee en bleef ze verder werken aan haar Bachata technieken. Ze volgde ook lessen Ladies' Styling en deed zelfs een jaartje mee in het Showteam.

Bachata is voor Nathalie niet alleen een grote passie geworden, maar ook een grote liefde in haar leven die ze graag met anderen wilt delen.

“Dance is a way to express yourself to the world. It’s a universal language.”

Danslessen Cuban Salsa van Edel & Nathalie kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.