Pieter & Marieke

Nathalie & Frédéric

Bachata Moderna, Bachata Sensual

Was Nathalie een meisje dat zichzelf als een prinses zag? Nee...maar een choreografe, dat wel! Ze creëerde van jongs af aan haar eigen choreografieën tot ze tot in de puntjes af waren. Haar ouders hebben er, door keer op keer dezelfde liedjes te moeten horen, zelfs een trauma aan overgehouden!

Ze danste Hip-Hop en Cubaanse Salsa, maar toen ze Bachata ontdekte, wist ze dat ze "the real thing" had gevonden. Bachata is voor haar de perfecte match tussen de groove van de muziek en de passen van de dans. Jarenlang heeft ze bij Lékipdance lessen gevolgd bij Pieter. Bovendien ging en gaat ze nog steeds naar meerdere festivals in België en Europa.

Dansen heeft voor haar iets ‘primitiefs’, het is een oergevoel. Het is zowel een manier om zich uit te drukken, als een uitlaatklep. Als ze danst geeft ze aandacht aan haar gevoelens en aan haar lichamelijke sensaties. En ze deelt deze graag met een danspartner.

Wat ze voor haar studenten wenst, is dat ze ontdekken wat zich afspeelt binnen in hen als ze dansen en dat ze deze vibraties met hun danspartners kunnen delen.

"CARPE DIEM! Dance, Love and Enjoy Life!"

Van kinds af aan is Frédéric geïntrigeerd door de relatie tussen muziek en emoties. Als tiener experimenteerde hij ermee door gitaar te spelen en te dj'en.

In 2014, op een Salsa party, zag hij een koppel  ‘Bachata Sensual’ dansen. Hij werd geraakt door de connectie die tussen beide bijna voelbaar was. Sindsdien is Frédéric gefascineerd door de brede waaier aan emoties die mensen beleven wanneer ze Bachata dansen.

Voor hem is dansen met een partner een vorm van woordeloze communicatie. Techniek leren beschouwt hij als een taal leren. Een manier om jezelf beter naar je partner toe te uiten, om de connectie te verfijnen. Het is geen doel op zich maar een oneindige en boeiende reis.
Dit begreep hij dankzij de lessen die hij volgde bij Pieter, bij Lékipdance, alsook gedurende de talloze workshops en bootcamps op festivals in het binnen- en buitenland. Dat doet hij trouwens nog altijd met veel enthousiasme.

Frédéric wil vooral het plezier van het dansen en het ervaren van het "hier en nu" met zijn studenten delen.

"If you stumble, make it part of the dance."

Danslessen Bachata Moderna en Bachata Sensual van Nathalie & Frédéric kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.