Jug & Ruth

Jug & Ruth

Salsa LA

Jug & Ruth zijn de bezielers en oprichters van de dansschool Lékipdance. Sinds 2007 is het een plaats waar dansen, respect, kwaliteit en plezier hoog in het vaandel staan!

Jug, alias Lékip 10, is reeds van kindsaf aan geïnspireerd door dans en muziek. Hij doorzwom de verschillende dansstijlen: Afrikaanse Dans, Hiphop, House, Latin Dance,… Tijdens zijn opleiding en werk als jurist liet de dansmicrobe hem niet los. Hij werd grootgebracht in het lesgeven door de salsapioneer in België, the one and only Mike O’, alias Lékip 9 (O'dance events; www.odanceevents.com)! Hij genoot verder (inter)nationale dansopleidingen bij masters zoals Eddy Torres, Franky Martinez, Adolfo Indocea,… Hij schoolt zich nog steeds regelmatig bij via binnen- en buitenlandse salsacongressen. Jug danste meerdere jaren mee in het showteam van Mike O'. Hij creëerde eigen dansshows en richtte een authentiek Lékipdance student showteam ‘Lékipmoves’ op.

Jug startte ruim 10 jaar geleden zijn danslessen in Gent. Als leraar en choreograaf leidt hij eenieder met evenveel enthousiasme, humor en passie door de wereld van Latin Dance. Zijn stijl is een kruisbestuiving van door hem beoefende dansstijlen en zijn eigen muzikale interpretatie. Zijn zeer persoonlijke aanpak, zijn techniek, zijn pedagogische skills en zijn humor vormen de ‘Jug-touch’ die Lékipdance maakt tot één van de leukste Afro-Latin dansscholen in Gent en Brugge.

Als artistiek directeur van Domingo Latino (La Tentation) te Brussel en van ons alom gekend 10DANCEfestival laat Jug zijn wereldwijde dansconnecties, zijn passie voor dans en zijn Lékipfilosofie samenvloeien tot een uniek en onmisbaar gebeuren.

Ruth Van der Looven werkt als kinderrevalidatiearts in het UZ Gent. Ze was te zien in de tv-documentaire ‘Topdokters’.

Ruth heeft een passie voor dans…

In haar studententijd startte ze als ‘laatbloeier’ een Balletopleiding aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Gent.  Geïntrigeerd door de opzwepende Afrikaanse percussieritmes dompelde ze zich nadien onder in de wereld van ‘West-Afrikaanse Dans’. Ze volgde vele lessen, bootcamps en opleidingen. Ze was actief organisatorisch lid van VZW ‘Nit Nithei Garabam’.

Na 7 jaar intensief Afrikaans dansen, zette Ruth in 2002 haar eerste ‘sociale’  salsapasjes. Ze startte lessen bij Boubacar Drama en nadien bij Mike O'. Een Salsareis naar Kenia deed haar hart sneller slaan: daar ontmoette ze haar toekomstige man. Samen dansten ze in het Student Showteam O’Dance (2007-2009). Verder danste Ruth mee in het eerste showteam ‘Lékipmoves’  (2010-2011).

"Dance is the hidden language of the soul!"

Danslessen Salsa LA van Jug & Ruth kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.