Pieter & Marieke

Pieter & Marieke

Bachata Moderna, Bachata Sensual

Pieter & Marieke zijn de referentie voor Bachata Sensual in België. Ze werken reeds meerdere jaren samen met Lékipdance en voelen zich daar volledig thuis. De structuur van de Bachata lessen en het beheer van het Bachata team liggen dan ook in hun ervaren handen. Ze baseren de lessen op de principes van Korke & Judith, de uitvinders van Bachata Sensual, die hen begeleid en gevormd hebben.

Pieter is met danslessen gestart omdat hij zijn ouders altijd samen zag dansen op trouw- en familiefeesten en dit plezier ook zelf wou kunnen ervaren. Na zijn studies heeft hij veel danscursussen gevolgd om zo zijn weg te vinden naar Salsa. Na meerdere jaren Salsadansen is hij uiteindelijk in contact gekomen met Bachata Sensual en dat was liefde op het eerste gezicht.

Muziek is altijd Marieke haar verslaving geweest. Bijgevolg kon je haar gewoonlijk op podia vinden in een discotheek. Ze heeft Pieter leren kennen via haar beste vriendin die in de Salsawereld zat. Ze werden verliefd en samen met zijn liefde voor haar heeft Pieter zijn liefde voor Bachata Sensual doorgegeven. Ze begon eerst mee te gaan naar al zijn lessen en bootcamps en werd uiteindelijk zijn vaste danspartner. Sindsdien gaan zij letterlijk samen al dansend door het leven.

Vaak krijgen ze de vraag of dansen hun fulltime job is, dat is niet het geval. Pieter is een operations engineer bij Aspiravi, actief in de windenergie. Marieke is adjunct hoofd geriatrie in het UZ en in bijberoep visagiste en pedicure. Samen hebben ze ook een kleine spruit, dus ze hebben echt de handen vol!

“Ons uiteindelijke doel: het verspreiden van deze prachtige dansstijl hier in België en in het buitenland, het delen van onze passie en mensen echt leren dansen op een leuke manier! Mensen kunnen zich thuis voelen in en buiten onze lessen, ook voor een praatje, een lach en een traan.
En … vergeet niet: Dance First. Think Later!”