EdelEdel

Edel & Ilse

Cuban Salsa

Edel heeft zijn liefde voor dans op 13-jarige leeftijd ontdekt. Toen hij 15 was, heeft hij een training in Cubaanse Afrodans gevolgd in de Ikache dansschool te Santiago de Cuba. Na 5 jaar academische training, heeft hij het dansgezelschap Ballet Folklorico de Oriente vervoegd. Tegelijk werkte hij als professionele danser in verschillende muzikale projecten, waaronder ook in Cabaret. Dit onder andere om een zo ruim mogelijk ervaring op te doen.

Doorheen de jaren heeft hij als dansleraar Cubaanse Salsa (met een Afro touch) lesgegeven in Cuba, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, …

Hij wilt vooral heel graag zijn oude, rijke en gevarieerde cultuur van dans en muziek verspreiden.

“Dance is essential to life, health and wellbeing!”

Ilse zag haar ouders in haar kindertijd heel vaak dansen, gewoon thuis… en heeft zo de dansmicrobe al heel vroeg meegekregen.

Als kind heeft ze een heel gamma aan stijlen uitgeprobeerd, zoals Ballet, Jazz, Streetdance, … tot haar dansen tijdelijk moest wijken voor haar studententijd. Nadien heeft ze Salsa ontdekt en zo werden de danskriebels terug aangewakkerd. Ze heeft lessen gevolgd in Bachata Moderna, Cuban Salsa en Salsa LA.

Ze is reeds een lid van Lékipdance sinds de oprichting ervan als een groep vrienden, een familie. Doorheen de jaren bouwde ze zelf ook verder aan haar gezin, wat ervoor zorgde dat ze af en toe uit de Salsawereld verdween, maar dat was altijd maar voor even. Vandaag, zoveel jaren later, is ze blij dat ze nog altijd haar steentje kan bijdragen. Ze doet dit zowel uit passie voor de dans als uit liefde voor Lékip.

“Wie zich verliest in zijn passie, zal altijd minder verliezen dan wie zijn passie verliest.”

Danslessen Cuban Salsa van Edel & Ilse kan je volgen in Brugge (Azúcar). Meer info vind je op ons uurrooster.