EdelEdel

Edel & Charlotte

Cuban Salsa

Edel heeft zijn liefde voor dans op 13-jarige leeftijd ontdekt. Toen hij 15 was, heeft hij een training in Cubaanse Afrodans gevolgd in de Ikache dansschool te Santiago de Cuba. Na 5 jaar academische training, heeft hij het dansgezelschap Ballet Folklorico de Oriente vervoegd. Tegelijk werkte hij als professionele danser in verschillende muzikale projecten, waaronder ook in Cabaret. Dit onder andere om een zo ruim mogelijk ervaring op te doen.

Doorheen de jaren heeft hij als dansleraar Cubaanse Salsa (met een Afro touch) lesgegeven in Cuba, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, …

Hij wilt vooral heel graag zijn oude, rijke en gevarieerde cultuur van dans en muziek verspreiden.

“Dance is essential to life, health and wellbeing!”

Charlotte danst al van kindsaf aan en leerde haar eerste danstechnieken vanuit klassiek ballet. Wat later ruilde ze haar tutu in voor een crop top, haar pointes voor sneakers en ontdekte ze Hiphop, Breakdance, Jamaïcaanse Dans, Dancehall, Reggaeton en Coupé Décalé.

Als salsera volgde ze reeds talrijke lessen en (inter)nationale workshops in LA Style, Cuban Style en Mambo. Haar voorliefde voor Afrikaans geïnspireerde dans vertaalt zich in een vloeiende bewegingsstijl waarmee zij koppeldansen als Salsa, Bachata en Kizomba extra flair en flavour geeft.

Vanaf september 2020 geeft zij samen met Edel voor de Cuban Salsa haar liefde voor de dans ook door aan anderen. Ze vindt het daarbij van groot belang dat haar dansers vertrouwen krijgen in zichzelf op de dansvloer. Voor elke danser, beginner of gevorderde, geldt immers hetzelfde: It’s not about the feet, it’s about the heart.

"And at the end of the dance, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling."

Danslessen Cuban Salsa van Edel & Charlotte kan je volgen in Gent (Doxtudio). Meer info vind je op ons uurrooster.