FAQ

1. Lessen

Kunnen we opnieuw les volgen?

Ja, maar voorlopig moeten we de social distancing blijven respecteren.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden voornamelijk in open lucht plaats, op het 1e verdiep voor Doxtudio of op het open plein beneden, maar kunnen ook binnen plaatsvinden. We verzamelen steeds aan Doxtudio voor de aanvang van de les. 

Kan ik me ter plaatse inschrijven of moet ik me op voorhand inschrijven?

Ik moet me op voorhand Inschrijven, ter plaatse inschrijven kan niet.

Hoe kan ik me inschrijven?

Ik kan me inschrijven via de website bij "Inschrijven". Hierbij log ik me in of maak ik eerst een profiel aan indien ik dit nog niet gedaan heb in het schooljaar 2020-2021.

Kan ik mijn inschrijving voor een SOLO les annuleren?

Ik kan online mijn inschrijving tot 2 kalenderdagen voor de les kosteloos annuleren. Hiervoor volg ik dezelfde stappen als bij een reservatie voor die les. In de laatste stap zal ik mijn reservatie zien staan en naast mijn naam een kruisje. Als ik op het kruisje klik moet ik aansluitend nogmaals bevestigen dat ik mijn reservatie wens te annuleren. Indien ik geen kruisje zie, is de termijn om die reservatie kosteloos te annuleren verstreken.

2a. Betalingen - SOLO LESSEN

Welke betaalopties heb ik voor solo lessen?

Ik kan deze via mijn 10-beurtenkaart betalen of per les. Beide opties zijn online beschikbaar.

Hoeveel kost een solo les?

Indien ik een 10-beurtenkaart (70 EUR) gebruik, betaal ik 7 EUR per les. Indien ik per les betaal, betaal ik 10 EUR.

Waar kan ik een 10-beurtenkaart kopen?

Ik kan deze via de website aankopen bij “inschrijven”. Ik log me in of ik maak eerst een profiel aan indien ik dit nog niet gedaan heb in het schooljaar 2020-2021. Vervolgens klik ik op “Beurtenkaarten” en kies ik bij “10 beurtenkaart solo lessen” voor “herladen”. Nadien volg ik de verdere stappen tot ik de betaling heb uitgevoerd.

Hoe kan ik mijn 10-beurtenkaart betalen?

Ik kan deze online betalen via de website, zie bovenstaande vraag. Het Lékip Team helpt mij met plezier op weg mocht ik niet vinden hoe dit werkt.

Kan ik mij al inschrijven voor een les als ik mijn 10-beurtenkaart of losse les besteld heb maar nog niet betaald?

Nee, ik kan enkel reserveren voor een les als ik krediet heb staan op mijn profiel. Het krediet wordt pas toegevoegd aan mijn profiel nadat ik betaald heb.

Kan ik mijn inschrijving voor een solo les annuleren?

Ik kan online mijn inschrijving tot 2 kalenderdagen voor de les kosteloos annuleren.
Hiervoor volg ik dezelfde stappen als bij een reservatie voor die les. In de laatste stap zal ik mijn reservatie zien staan en naast mijn naam een kruisje. Als ik op het kruisje klik moet ik aansluitend nogmaals bevestigen dat ik mijn reservatie wens te annuleren. Indien ik geen kruisje zie, is de termijn om die reservatie kosteloos te annuleren verstreken.

Hoe kan ik zien of ik nog krediet heb op mijn 10-beurtenkaart?

Ik kan deze info via de website raadplegen bij “inschrijven”. Ik log me in en zie dan onder mijn naam “Je hebt beschikbaar saldo van xxx EUR op je beurtenkaart.”

Ik had vorige zomer (2020) een 10-beurtenkaart gekocht en heb nog enkele lessen over, wat kan ik hiermee doen?

Ik heb 2 opties:

 1. Ik kan een nieuwe 10-beurtenkaart SOLO kopen om te gebruiken voor de nieuwe solo lessen in 2021. Ik betaal deze nog niet maar stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.zodat mijn overgebleven lessen van het saldo worden afgetrokken. Zodra mijn saldo is aangepast, word ik hiervan verwittigd en kan ik de betaling uitvoeren.
 2. Ik krijg uitzonderlijk de kans om mijn 10-beurtenkaart over te dragen aan iemand anders. Daarbij regel ik alles, inclusief de betaling, onderling en ik stuur de info rond de overdracht door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb nog een papieren 10-beurtenkaart en heb nog enkele lessen over, wat kan ik hiermee doen?

Ik kan deze op mijn (digitaal) profiel laten zetten zodat ik dit krediet alsnog kan gebruiken. Hiervoor maak ik eerst een profiel aan op de website bij “Inschrijven” indien ik dit nog niet gedaan heb in het schooljaar 2020-2021. Daarna stuur ik een foto van mijn 10-beurtenkaart (voor- én achterkant) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met mijn aanvraag.

Ik had reeds betaald voor een jaarabonnement. Kan ik intussen solo lessen volgen met het tegoed van de geannuleerde lessen in plaats van de koppeldans waarvoor ik ingeschreven was?

Ja, ik kan aanvragen om het tegoed van mijn jaarabonnement om te zetten naar 10-beurtenkaarten voor solo lessen. Hiervoor stuur ik een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo kan ik mij voor elke solo les, zolang er vrije plaatsen zijn, Inschrijven.

Ik had reeds betaald voor reeks 2 (en/of reeks 3, 4, 5). Kan ik intussen solo lessen volgen met het tegoed van de geannuleerde lessen in plaats van de koppeldans waarvoor ik ingeschreven was?

Ja, ik kan aanvragen om het tegoed van mijn reeks(en) om te zetten naar 10-beurtenkaarten voor solo lessen. Hiervoor stuur ik een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo kan ik mij voor elke solo les, zolang er vrije plaatsen zijn, Inschrijven.

Ik heb nog een krediet op mijn digitale 10-beurtenkaart SOLO, wat met de tariefwijziging van de SOLO lessen?

Lékipdance heeft het krediet op mijn 10-beurtenkaart kosteloos opgehoogd zodat het aantal lessen waarvoor ik me kan Inschrijven met mijn resterende saldo ongewijzigd blijft.
Bv: ik had nog 39 EUR krediet (= 6 solo lessen aan 6,50 EUR per les), Lékipdance heeft mijn krediet kosteloos opgehoogd naar 42 EUR (= 6 solo lessen aan 7 EUR per les)

2b. Betalingen - WORKSHOPS KOPPELDANS

Welke betaalopties heb ik voor workshops?

Ik kan deze na mijn online inschrijving aansluitend online betalen.

Hoeveel kost een workshop?

Onze workshops duren telkens 2u en kosten 20 EUR per persoon.

Ik had reeds betaald voor een jaarabonnement. Kan ik intussen workshops volgen met het tegoed van de geannuleerde lessen in plaats van de koppeldans waarvoor ik ingeschreven was?

Nee, ik kan mijn tegoed enkel laten omzetten naar 10-beurtenkaarten voor solo lessen, zie hierboven bij “SOLO LESSEN” of gebruiken om mij volgend schooljaar opnieuw in te schrijven.

Ik had reeds betaald voor reeks 2 (en/of reeks 3, 4, 5). Kan ik intussen workshops volgen met het tegoed van de geannuleerde lessen in plaats van de koppeldans waarvoor ik ingeschreven was?

Nee, ik kan mijn tegoed enkel laten omzetten naar 10-beurtenkaarten voor solo lessen, zie hierboven bij “SOLO LESSEN” of gebruiken om mij volgend schooljaar opnieuw in te schrijven.

Wanneer moet ik betalen?

Mijn betaling moet ten laatste bij aanvang van de les uitgevoerd zijn. Indien mijn betaling niet in orde is, kan ik niet deelnemen aan de les.

2c. Betalingen - UITPAS

Heb ik recht op korting via mijn Uitpas?

Ja, ik heb zowel voor de solo lessen als voor de koppelsdans bij de aankoop van een 10-beurtenkaart en een losse les, alsook bij de inschrijving voor workshops, reeksen en jaarabonnementen recht op korting.

Hoe pas ik mijn korting toe?

SOLO lessen

 • 10-beurtenkaart: ik kan momenteel mijn korting nog niet zelf toepassen. Ik herlaad mijn beurtenkaart en voer alle stappen uit behalve de betaling. Hierna stuur ik een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vraag de korting toe te passen. Zodra dit gebeurd is, ontvang ik een bevestigingsmail met de aangepaste kostennota.
 • Losse les: ik kan momenteel mijn korting nog niet zelf toepassen. Ik herlaad mijn beurtenkaart en voer alle stappen uit behalve de betaling. Hierna stuur ik een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vraag de korting toe te passen. Zodra dit gebeurd is, ontvang ik een bevestigingsmail met de aangepaste kostennota.

KOPPELDANS

 • 10-beurtenkaart: ik kan momenteel mijn korting nog niet zelf toepassen. Ik herlaad mijn beurtenkaart en voer alle stappen uit behalve de betaling. Hierna stuur ik een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vraag de korting toe te passen. Zodra dit gebeurd is, ontvang ik een bevestigingsmail met de aangepaste kostennota.
 • Workshop, reeks of jaarabonnement: Ik schrijf mij in. Eenmaal bij het winkelmandje, vul ik eerst onderaan rechts bij “Kortingscodes” UITPAS in en klik ik op “Controleer code”. Links op mijn scherm zie ik dat de korting verrekend is en ik klik op “Registratie bevestigen”. Ik scroll naar boven/beneden tot ik de pop-up zie en klik nogmaals op “Bevestigen”. Daarna volg ik de inschrijvingsprocedure verder.
  Bij de controle van mijn contactgegevens controleer ik dat mijn Uitpasnummer
  correct ingevuld staat.
  Zodra een beheerder van Lékipdance mijn code gecontroleerd heeft, ontvang ik mijn kostennota en is mijn inschrijving finaal.

3. INSCHRIJVEN stapsgewijs uitgelegd

Hoe maak ik een profiel aan?

 • Ik ga naar “Inschrijven” en klik op “maak een account aan op Ledenbeheer.be”.
 • Ik vul mijn contactinfo in, vink onderaan het vakje aan en klik op “Voltooi registratie”.

Hoe log ik in?

 • Ik ga naar “Inschrijven” en klik op “Aanmelden”.
 • Ik log in met mijn emailadres

Hoe schrijf ik mij in voor een solo les?

 • Ik controleer op de website bij “Inschrijven” of ik (voldoende) krediet heb. Indien dit niet het geval is, koop ik een 10-beurtenkaart of een losse les. Bij 2. Betalingen kan ik raadplegen hoe ik dit moet doen.
 • Ik selecteer de gewenste les. Om gemakkelijker te zoeken, kan ik filteren op datum, dansstijl of dansleraar.
 • Ik klik op “Reserveer”.
 • In de pop-up klik ik op “+ Reserveer”.
 • In de volgende pop-up klik ik op “Bevestigen”.
 • Ik bevestig mijn contactgegevens en klik op “Volgende”.
 • Een pop-up bevestigt mijn reservatie.

Hoe schrijf ik mij in voor een workshop?

Wanneer ik mij inschrijf, moet ik reeds weten wie mijn danspartner is en wat diens
emailadres is.

 • Ik selecteer bij “Inschrijven” de gewenste workshop.
 • Ik klik op de prijs.
 • Ik vul de pop-up in.
  • Indien mijn danspartner geen gezinslid is, moet ik diens contactinfo (naam, voornaam en emailadres) invullen.
  • Ik geef aan of ik de leidersrol of de volgersrol verkies.
  • Ik bevestig.
 • In de pop-up klik ik op “Naar de kassa”.
 • Ik controleer links mijn inschrijving en klik rechts op “Registratie bevestigen”.
 • In de pop-up klik ik op “Bevestigen”.
 • Ik controleer mijn contactgegevens.
  • Ik duid aan of ik de nieuwsbrief wens te ontvangen.
  • Ik duid aan of ik een Uitpas heb.
  • Ik vind het vakje bij “Voorwaarden” aan.
  • Ik klik op “Volgende”.
 • Ik klik op “Voltooien”.
 • De inschrijvingsaanvraag werd geregistreerd en mijn danspartner heeft een
  uitnodiging ontvangen per mail. Van zodra mijn partner zijn/haar inschrijving
  bevestigt, krijgen we beiden een kostennota per mail toegestuurd. In afwachting van zijn/haar antwoord wordt mijn plaats alvast vrijgehouden.
 • Eenmaal mijn danspartner op mijn uitnodiging is ingegaan en ik de
  bestellingsbevestiging via mail heb ontvangen, kan ik onderaan in die mail klikken op “Betaal online”.
  • Ik word dan doorverwezen naar een online betaalpagina.
  • Ik moet de betaling voor de aanvang van de les uitvoeren.

Hoe schrijf ik mij in voor een workshop als ik een uitnodiging heb ontvangen?

Indien ik reeds een profiel heb, sla ik de eerste 2 stappen hieronder over.

 • Ik ga naar “Inschrijven” en klik op “maak een account aan op Ledenbeheer.be”.
 • Ik vul mijn contactinfo in, vink onderaan het vakje aan en klik op “Voltooi registratie”.
 • Ik open de mail en klik op “Uitnodiging accepteren”.
  • De inschrijvingspagina zal automatisch openen.
 • Links zie ik staan dat ik uitgenodigd werd. Ik klik op de prijs.
 • Ik bevestig in de pop-up dat ik de uitnodiging aanvaard.
 • Ik controleer links mijn inschrijving en klik rechts op “Registratie bevestigen”
 • In de pop-up klik ik op “Bevestigen”.
 • Ik controleer mijn contactgegevens.
  • Ik duid aan of ik de nieuwsbrief wens te ontvangen.
  • Ik duid aan of ik een Uitpas heb.
  • Ik vind het vakje bij “Voorwaarden” aan.
  • Ik klik op “Volgende”.
 • Ik klik op “Voltooien”.
 • Ik krijg mijn bestellingsbevestiging via mail. Daarin kan ik onderaan klikken op “Betaal online”.
  • Ik word dan doorverwezen naar een online betaalpagina.
  • Ik moet de betaling voor de aanvang van de les uitvoeren.

4. Covid-19

 • Een mondmasker dragen is verplicht bij elke verplaatsing binnen en op het terras buiten, behalve tijdens de les.
 • Het dragen van een mondmasker tijdens het dansen raden we sterk aan, hoewel dit officieel niet verplicht is. 
 • De handen worden minstens voor en na de les gewassen.
 • Respecteer de 1,5m afstand regel.
 • De toiletten worden regelmatig gepoetst. De kleedkamers en douches zijn gesloten.
 • Zelf zijn we financieel getroffen door deze crisis. Steun daarom onze school met de aankoop van een limited edition Lékipdance T-shirt.